Bewustzijnsleer voor de totale mens

Bewustzijnsleer voor de totale mens

Steeds meer mensen houden zich bezig met hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Door een (collectief) toenemende gevoeligheid ontstaat er meer behoefte aan het werken aan de persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast is er een steeds grotere interesse in de (onbewuste) patronen die we ons eigen hebben gemaakt en in hoe we de patronen kunnen doorbreken die ons niet meer helpen, maar juist in de weg lijken te staan. Het kan ook zijn dat fysieke of emotioneel/mentale ‘klachten’ ervoor zorgen dat we op zoek gaan naar verdieping en mogelijkheden tot transformatie. In dit artikel lees je over de ‘bewustzijnsleer voor de totale mens’ zoals deze in onze praktijk wordt benaderd.

Bewustzijnsleer vanuit een holistische visie

Iets vanuit een holistische visie benaderen, betekent kijken naar het geheel. Wanneer we het dan hebben over de mens, kijken we naar het lichaam, de geest en de ziel. Dit betekent in de praktijk dat, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van rugpijn, niet alleen wordt gekeken naar de fysieke pijn en mogelijke oorzaak, maar ook naar een eventueel diepere oorzaak op emotioneel of mentaal niveau (geest). Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoe de fysieke klacht een bijdrage kan leveren aan de groei en de ontwikkeling van de ziel. Vanuit een holistische visie bekeken staat een fysieke klacht dus altijd in relatie tot de geest (emoties en gedachten) en de ziel. Wanneer er een verstoring is op één van deze elementen, zal er een disbalans ontstaan.
Een onderdeel van de bewustzijnsleer is het kijken naar de oorzaak van de verstoring en naar het onderliggende verband. Zo ontstaat een bewustwordingsproces, kunnen patronen worden doorbroken en kunnen klachten worden getransformeerd. Het kan ook zijn dat klachten om fysieke oorzaken niet helemaal verdwijnen, maar dat er anders naar de klacht gekeken kan gaan worden, waardoor de klacht minder belastend voelt.

Esoterie

Esoterie betekent zoiets als ‘naar binnen kijken’ of ‘vanbinnen uit’. Ten aanzien van bewustwording kent de esoterie vele ingewikkelde en diepgaande vraagstukken. Door middel van de esoterische vraagstukken probeert men tot de kern van ons bestaan door te dringen en te begrijpen waarom we hier op aarde zijn, wat ons dieperliggende doel is. Bij de esoterie gaat het om diepgaande vraagstukken op zielsniveau die lastig te beantwoorden lijken, omdat er vaak geen eenduidig antwoord is op dit soort vraagstukken.
Een onderdeel van de bewustzijnsleer is, op een praktische manier en door middel van esoterische vraagstukken, inzicht te krijgen in wat ons drijft, welke onderliggende patronen we (onbewust) hebben gecreëerd en wat de zin is van ons bestaan. Dit zijn vraagstukken die vaak lastig voor onszelf te beantwoorden zijn, maar die ons wel inzicht kunnen geven en hierdoor een bijdrage leveren aan ons bewustwordingsproces.

Numerologie en het enneagram

Het kijken naar onze geboortedatum vormt een ander onderdeel van de bewustzijnsleer. Onze geboortedatum kan ons dan ook veel vertellen. Aan de hand van onze geboortedatum kunnen we vanuit de numerologie kijken naar de thema’s waar we in ons leven mee te maken kunnen krijgen. Dit zijn de thema’s die passen bij de individuele geboortedatum en waar je gedurende het leven aan zult werken. Deze thema’s zullen een rode draad in je leven vormen en zul je dan ook regelmatig op je pad tegenkomen. Denk hierbij aan thema’s als vertrouwen, grenzen, eigenwaarde, respect, overtuigingen, etc. Door vanuit de numerologie te kijken naar deze thema’s kan er inzicht komen, kan er transformatie ontstaan en vindt er groei plaats.
Aan de hand van onze geboortedatum kunnen we ook naar het enneagram kijken. Het enneagram bestaat uit verschillende ‘persoonlijkheidstypes’. Wat het hoofdtype is (en bijbehorende invloeden), wordt bepaald aan de hand van de geboortedatum. Dit zegt iets over jouw persoonlijkheid, en laat bepaalde persoonlijkheidsstructuren en kwaliteiten zien. Daarnaast geeft het ook inzicht in (onbewuste) patronen in relatie tot jezelf en tot anderen.
Door vanuit de numerologie te kijken naar de persoonlijke thema’s en vanuit het enneagram naar de persoonlijkheidsstructuur kan inzicht ontstaan en kunnen patronen worden doorbroken, waardoor transformatie plaats kan vinden.

Ondersteuning vanuit de Spagyriek

De Spagyriek werkt door haar alchemistische bereidingswijze op lichaam, geest en ziel, en spreekt het zelfhelend vermogen aan. Hierdoor bieden spagyrische complexen een goede ondersteuning tijdens bewustwordingsprocessen en het verkrijgen van inzicht in oude patronen, en zorgt het ervoor dat transformatie plaats kan vinden.
Doordat de Spagyriek per individu wordt samengesteld, ontstaat er een unieke samenstelling die precies aansluit bij de individuele behoeften.

Tot slot

Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden binnen de praktijk en een onderdeel van de ‘Bewustzijnssynthese De Leer van het Zijn™’. Ieder consult wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften en zal dan ook aansluiten bij de persoonlijke groei en ontwikkeling.
Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van privélessen, cursussen of een persoonlijk consult op www.ronaldnieuwenhuizen.nl

Meer informatie over de Spagyriek vind je op www.spagyrieknederland.nl

©Auteur: Brenda Nieuwenhuizen

 

Advertenties

Een gedachte over “Bewustzijnsleer voor de totale mens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s